Luc Keirse biografie

Luc Keirse

 

Huidige activiteiten Vroegere activiteiten

Privélessen

------------------

Partituren

Biografie

----------------

Gastenboek

Tyros

----------

Genos

Optredens

--------------

Composities

Mijn sites

--------------

Links

   

 

Luc Keirse
0032/498 77 20 20
luc.keirse@telenet.be

info@luckeirse.be

 

[Naar homepage]

 

Laatste update:

29/07/2022

 

  webcounterwebsite

   

-Klik op de foto's voor een groter formaat - blauwe onderstreepte druk = link-

   Biografie

Luc in zijn studioEven voorstellen wie Luc eigenlijk is en wat zijn bezigheden zijn en waren.

Zijn naam is Luc Keirse. Hij is afkomstig uit Oedelem (nabij Brugge). Hij studeerde  voor onderwijzer aan de Rijksnormaalschool te Blankenberge en woont al sedert 1981 in Zomergem. In zijn 'vorig leven' gaf hij les in o.a. Merendree en eindigde zijn loopbaan in de Sint-Martinusschool te Zomergem..

Naast zijn 'meester-lijke' loopbaan voelt hij zich aangetrokken tot al wat met cultuur te maken heeft. Van kindsbeen af had hij de microbe te pakken. In zijn prille jeugd stond hij al op de planken waar hij soms eens een "gastoptreden" verzorgde met orkesten als o.a. Joe Harris, Udo Montez en zelfs enkele nummers in het voorprogramma met het orkest van Will Tura mocht zingen.

Zijn eerste muziekinstrument was -hoe kan het ook anders- de blokfluit. De toenmalige 'zangcrochets' en voordrachten (de A.N.-wedstrijden) boeiden hem en hiermee kaapte hij wel eens prijzen in de wacht. 

Ook acteren in toneelstukken was ooit zijn liefhebberij ("Schoonmama komt logeren" van Karl Müller, "De muizenval" van Agathie Christie, 'Bosseman en Coppenolle'...). Als opkomend jong talent werd hij gelauwerd voor "De taal van achttien", geschreven en geregisseerd door zijn vriend-auteur Jon Misselyn.

 

Als tweede instrument leerde hij gitaar. Dank zij zijn ouders kreeg hij privé-lessen van Udo Montez, een zanger/gitarist bij o.a.het showorkest van zanger Norbert Van Slambrouck (Liedje voor May-Ann)[www.norbert.be].

Hij combineerde al vrij vlug de gitaar met mondharmonica: Bob Dylan, Neil Young en Boudewijn de Groot achterna!
Algauw zocht hij orkesten om mee op te treden. Aan "The Lightnings", zijn eerste orkestje, heeft hij veel toffe herinneringen. Ondertussen leerde hij orgel spelen, daarna kwam het keyboard en de synthesizer. Ritme zit hem ook wel in het bloed: drum, percussie-instrumenten en basgitaar boeien hem eveneens.

 

In 1981 begon hij zich via het onderwijs te integreren in het cultureel en parochiaal leven te Zomergem. Hij werd hulpdirigent en repetitor van het parochiaal zangkoor, nu het Martinuskoor.

In 1985 nam hij het knapenkoor van de Sint-Martinusschool over dat toen o.l.v. Hendrik Van Nuffel stond. Hij werd dirigent en begeleidde het koor op gitaar of keyboard. Het was de start van 'de Zomerzangertjes' dat later uitgroeide tot een gemengd kinderkoor.

 

Candle (Jan Ceûppens, Luc, Eric Rijckaert)Op aanvraag van de jeugd kenden de Zomerzangertjes een vervolg: het jeugdensemble "Candle", een culturele opzet met het accent op muziek. Uit het jeugdensemble groeide de band "Candle" (met aanvankelijk als medemuzikanten Jan en Eric).

 

 

In 1981 werd hij muziekleraar aan de Vrije Jeugdmuziekschool te Zomergem. De laatste 10 jaar tot 2004 nam hij de algemene leiding op zich. Naast leerlingen van de toenmalige jongensschool, waren ook leerlingen van de meisjesschool welkom vanaf het derde leerjaar. Je kon deze muzieklessen 4 jaar volgen. Deze gingen door in de gebouwen van Dreef 10. Ze omvatten het eerste uur notenleer en blokfluit, gevolgd door een uurtje sport in 'Den Boer' (zwemmen of minivoetbal).

 

Eind oktober 2005 kreeg Luc na zijn loopbaan als onderwijzer, muziekleraar en dirigent de uitzonderlijke gelegenheid om op toernee te gaan met professionele, Engelse muzikanten: Steelyard Blues Band, wat zijn hoofdbezigheid tot maart 2011 was. 

Een jarenlange droom werd opeens werkelijkheid. Als muzikant was dit voor hem de beste leerschool. Ongeveer 9 maand per jaar toerde hij door Europa. Ongeveer elke toer startte in Zomergem of in Hull, waar de band hem oppikte om telkens één week tot max. één maand te toeren. Er werd gereisd van festival naar festival met tussendoor heel wat kleinere locaties. Bassisten en drummers wisselden mekaar af: Fons van the Scabs toerde ongeveer 2 jaar mee met de band, maar ook bekende namen zoals Howard (ex-Them), Gary Harper van Noord-Carolina, Gerry Jablonski van Aberdeen...vulden de band aan.  In het buitenland was Luc bekend als Luc Cherry.

Meer dan 150 exclusieve foto's en videobeelden -met o.a. flarden van optredens- kan je hier in dit album vinden. Voor meer info over deze band, klik hier (youtube).

 

Nu legt hij zich weer toe als singer-songwriter.

Voor opnames voor een demo kan je ook bij hem terecht.

Hij geeft nog steeds privé-lessen muziek: zang, notenleer, gitaar, toetsen, percussie.

 

Ook verzorgt Luc optredens (solo, duo, & met band).

Met de volgende bands is Luc actief:

-Traveling Men

-Singalong

-Summer3Band

-Simply2

-LuxTrio

-of hij laat zich omringen door muzikantvrienden.

Voor boekingen en bijkomende info, zie homepage

 

Zijn agenda vult hij aan met tal van vrijwilligerswerk:

-Sint-Martinusschool

-Archief Zomergem

-Nederlandstalige lessen voor asielzoekers zonder papieren (De Tinten vzw) [in Arteveldehogeschool te Gent]

-Nederlandstalige lessen voor Oekraïners uit Lievegem [in Kwadrant te Zomergem]

-Wijze Wijsjes [Dienstencentrum Mirte te Beernem]

-hulp via deze website aan muzikanten van over de hele wereld

 

Nog meer info: composities (voor beluisteren van enkele songs - covers en eigen composities)

-Klik op de foto's voor een groter formaat - blauwe onderstreepte druk = link-

 

[Naar homepage]

 

 

Bekijk ook:

Foto- & videoalbum: 'Luc, vijf jaar op toernee'  (met Steelyard Blues Band)

(meer dan 150 exclusieve foto's & video's)

 

***Laat ook eventueel een berichtje achter in mijn gastenboek.

Schrijf hier in mijn nieuw gastenboek